sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Sunnuntai-ajelua

Tänään tungin itseni 50/60-setien yhteislenkille, joka lähti Pitkäkosken majalta Vantaalla. Vastaanotto oli lämmin ja vieraanvarainen. Ajelimme Silvolan tekoaltaan ja Ylästön seutuvilla ristiin rastiin. Vauhti oli leppoisaa ja taukoja riittävästi. Matkaa kertyi kotoa kotiin vähän vajaa 30 km. Pyörä liikkui kaksi ja puoli tuntia, kokonaisuudessa aikaa meni n. neljä tuntia. Pitempiä taukoja tuli yhdestä huolto- ja yhdestä munkkitauosta. Munkki ja kuuma mehu majalla maistuivat ulkona hikoilun lomassa tietenkin erinomaisesti. Lämpötila oli nollan kieppeillä, joten maasta roiskui vettä ja mutaa, joka vähitellen jäätyi pyörään kiinni. Erityisesti vanteisiin jäätä tuli paksulti. Polut olivat hyvin ajettavassa kunnossa, etenkin kun 12 kpl pyöränrenkaita avasi uraa edellä. Kaiken kaikkiaan reissu tarjosi huippumukavaa talviajelua hyvässä seurassa.

Superstarin jarrulevyt olivat tänään ensikokeilussa. Ihan alkuun pitoa ei oikein löytynyt, mutta muutaman jarrutuksen jälkeen toiminta oli just sitä mitä pitääkin. Kyseiset levyt ovat hyvin kevyet myös rakenteeltaan ja sopivasti pannuttamalla ne saa varmasti väännettyä aika solmuun. On ne tosin helppo sitten vääntää myös takaisin suoraksi. Uusimmassa Fillarilehdessä esiteltiin samoja levyjä XLC-merkkisinä, mutta Superstarilta ne saa vähän halvemmalla.

Levyt toimivat siis hienosti, mutta jarrujen kanssa sattui muuten pikku kommellus. Kotona nikkaroidessa oli tainnut toinen takajarrun pala mennä huonosti paikalleen ja nykyisin se sijaitseekin Ylästössä jossakin päin metsää. Onneksi ei tarvinnut kuitenkaan keskeyttää lenkkiä. Parin kilometrin päästä, pyöräilijätoverin varikolta, löytyi sopivat Avidin palat. Poikkesimme siellä pikaisella pitstopilla ja palasimme takaisin porukkaan.

50mm stemmi on edelleen testissä. Tiellä ajaessa ajoasento tuntuu ihan kummalta, mutta muuttuu luontevaksi heti kun metsäpolku alkaa. Niinhän sen maastopyörässä varmaan kuuluukin olla. Jyrkimmissä nousuissa etupyörän maassa pitäminen vaatii kyllä enemmän jumppaamista kuin pidemmällä stemmillä. Toisaalta ylämäethän on aina ankeita. Alamäkeen mentäessä lyhyt stemmi lisää itsevarmuutta huomattavasti, joten en ainakaan vielä ole ruuvaamassa 90-millistä takaisin. 70mm stemmi on tosin jo tilattu, kokeilen sitä kunhan se saapuu.

Tällä viikolla tuli yhteensä poljettua 155 km, josta 42 km maastossa ja loput työmatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti