perjantai 23. kesäkuuta 2017

Jarruhuollosta päivityskierteeseen.

Jarrujen ilmaaminen on yksi ärsyttävimmistä pyöränhuoltohommista mitä tiedän, en pidä siitä yhtään. Melkein aina menee jotain pieleen tai vähintäänkin tulee sotkua. Eilen oli kuitenkin pakko kajota Surgen Elixir R-jarruihin, koska tuntumasta oli tullut niin huono.
Tein homman oikein huolella ohjeita noudattaen. Etujarrusta tulikin kerralla OK. Takajarru jäi pehmeäksi vielä toisenkin ilmausyrityksen jälkeen. Kolmannella kerralla sitten jokin tiiviste antoi periksi kahvan päästä ja nestettä valui systeemiä paineistaessa sieltä läpi. Sama ongelma vaivasi aiemmin, kun Roscoe vaihtui Trekiin ja silloin vaihdettiin Elixirit Shimano SLX:iin.

Löysin varastosta yhden suurin piirtein ehjän Elixir-kahvan, jolla sain takajarrunkin pelittämään. Päätin kuitenkin samalla, että Surgekin tarvitsee uudet jarrut, ettei ne petä missään pahassa paikassa. Jotenkin tilanne eskaloitui illan mittaan siihen, että nyt Trekiin on tulossa XT:n 1x11 voimansiirto sekä SLX M7000-jarrut ja Surge tulee saamaan Trekistä SLX M675-jarrut. Hups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti